Piața Volantă – România Autentică

BUCATE DE SARBATOARE – MICA UNIRE
Weekend-ul acesta, de vineri 21 Ianuarie, pana Luni 24 Ianuarie
Parcul IOR, Biserica de lemn Maramureșană

Incepem anul sarbatorind romaneste de Ziua Unirii Principatelor Romane – Mica Unire,cu Bucate de Sarbatoare,in cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală, deschisă weekend-ul acesta de vineri până luni, în PARCUL IOR, mai exact în zona Biserica Maramureșană.

Sarbatorim MICA UNIRE in PARCUL IOR din Capitala, cu bucate de sarbatoare, unde producători autentici va așteaptă ca timp de patru zile să degustați preparate de sarbatoare care mai de care mai alese,toate după gustul romanului și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”, cu produse ecologice, traditionale si naturale, realizate in ferme si gospodarii taranesti.

Organizatorii promit un adevărat festin culinar cu bucate de sarbatoare sosite din toate zonele tarii!
Tocmai din inima Ardealului , de la Vințul de Alba, sosesc produse traditionale autentice de la Stâna lui Nicolae Ciobanul, care va asteapta cu pastrame de tot felul, cu pomana porcului,tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, fasole cu carnati, fasole cu costita, fasole cu ciolan, varza a la Cluj, pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, tocan de oaie cu mamaliguta, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate stropite cu vin de Vrancea si palinca ardeleneasca din belsug.

Din Moldova, tocmai de la Botosani, sosesc veritabilele poale-n brâu moldovenești, alivenci
bucovinene si cozonaci crescuti cum nu s-a mai vazut, umpluti cu nuca si mac din belsug, din
Muntenia sosesc gogosi si placinte muntenesti, iar din Dobrogea celebrele placinte dobrogene.
Nu vor lipsi preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate
pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere, iar pe langa multitudinea de preparate deja pomenite, tot aici veti gasi si alte deserturi savuroase, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Asadar, fiind un weekend prelungit, Parcul IOR este cel mai potrivit loc pentru o plimbare în aer liber dar și pentru un ospăț ca la mama acasă, și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la festival fără să încerce un preparat gustos, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile si sa sarbatorim MICA UNIRE CU BUCATE DE SARBATOARE in PARCUL IOR din CAPITALA, de vineri 21 Ianuarie, pana Luni 24 Ianuarie, unde vestiti producatori si bucatari din toate zonele tarii ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.

VA ASTEPTAM CU DRAG, DE VINERI 21 IANUARIE, PANA LUNI 24 IANUARIE , IN PARCUL IOR DIN
SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană!
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate
măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile
culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here