TARG DE CRACIUN in Parcul IOR
Langa Biserica de lemn Maramureșană
6 Decembrie2021 – 15 Ianuarie2022

Crăciunul nu este atât despre deschiderea cadourilor,cât deschiderea inimilor noastre. Din casă în casă, din inimă în inimă, dintr-un loc în altul, căldura Crăciunului ne aduce pe toţi mai aproape. Crăciunul este un pod. Avem nevoie de poduri pentru că râul timpului curge. Crăciunul de azi ar trebui să însemne crearea de momente fericite pentru mâine şi retrăirea celor de de ieri. Crăciunul este perioada când ai dor de acasă, chiar dacă eşti deja acasă.

Va invitam la TARGUL DE CRACIUN din Parcul IOR, langa Biserica de lemn Maramureșană, intr-o frumoasa poveste de sarbatori, unde expozanți veniți din toată țara va vor întâmpina cu o gamă variată de produse specific sarbatorilor de iarna.
La Târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: produse tradițional românești precum sarmale, plăcinte moldovenești, vin fiert, bunătăți maramureșene, preparate dulci, turtă dulce si acadele, cozonaci, prăjituri, plăcinte, ciocolata de casă, băuturi sau gustări calde.
Atmosfera de sărbătoare este completată perfect de căsuțele din târg, care au fost împodobite de sezon.
Târgul este deschis zilnic, între orele 10:00 – 21:00, până pe data de 15 ianuarie. Zona de distracție este luminată în fiecare seară și transformă târgul într-o zonă ideală pentru a petrece timpul liber în compania celor dragi.
Ne vom lasa cuprinsi de magia TARGULUI DE CRACIUN din Parcul IOR, cu casute bogate si imbelsugate cu bunătăți de tot felul, cu produse ecologice, tradiționale și naturale, realizate în ferme și gospodării țărănești, de la la produse tradionale specifice mesei de Craciun si de Revelion – carnuri, afumaturi, branzeturi, la dulciuri si turta dulce, cozonaci, placinte, vin fiert si bauturi calde, gogosi, clatite, kurtos kallacs, și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la TARGUL DE CRACIUN fără să încerce un preparat gustos.
Toate acestea vor fi pregatite si pentru a putea fi luate acasa pentru masa de sarbatori, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem intr-o atmosfera feerica de sarbatoare, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Va asteptam si cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu must, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon,pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veti avea parte de deserturi savuroase, cheesecake și prăjituri cu fructe, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Meșterii populari sunt si ei prezenti la TARGUL DE CRACIUN din Parcul IOR cu o gamă variată de produse specific sarbatorilor de iarna precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, produse de artizanat traditional, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG!

Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a Targului de Craciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here