Ultimul weekend înainte de Postul Paștelui aduce bucurie, preparate autentice tradiționale și un festin culinar strașnic la evenimentul „Delicii de Primăvară”, ce își deschide porțile vineri 15 martie, în zona Foișor de pe Faleza Inferioară a Dunării Galați! Festivalul se desfașoară până duminică, 17 martie și promite o selecție specială din meniul de primăvară, cu rețete delicioase care îi vor cuceri chiar și pe cei mai pretențiosi vizitatori. Bucătăria tradițională românească ne întâmpină cu trufandale ale primăverii, de dulce, iar moldovence pricepute și muntence iscuite și mândre vin să se întreacă în muncă și migală, sub ochii oaspeților, pentru a bate recordul în măiestrie, tradiții și gusturi deosebite. Și pentru cei care preferă să aducă acasă un strop de primăvară, vor fi standuri cu fructe, legume, produse apicole, siropuri, dulcețuri și gemuri bio.
✅ Ce te așteaptă:
🍽 🥘 Regal gastronomic tradițional
🎶 Atmosferă de sărbătoare
🛍 Târg de produse tradiționale
🌸 Activități pentru toate vârstele
Special pentru festinul dinaintea Postului Paștelui Nicolae Ciobanu va pregăti chiar sub ochii oaspeților ce ne vor trece pragul mii de sărmăluțe, produsele tradiționale precum pastramă la grătar, ciolane, cotlete la grătar cu mămăliguță, dar și branzeturi de toate felurile, de la cele tradiționale la branzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor, bulz și mămăligă “în pături” alături de garnituri ce fac cinste primăverii: salate, cartofi noi și verdețuri cât cuprinde.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele plăcinte maramureşene, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe, pregătite toate “în văzul lumii”, clătite, waffles, acadele pentru cei mici, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută natural.
Pe langă zona de food, participanții vor putea cumpăra și accesorii hand-made, cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
Vă așteptăm tot weekendul, de dimineața și până seara târziu pentru a celebra tradițiile noastre culinare!
📅 Data: 15-17 martie
📍 Locație: Faleza Inferioara a Dunării, zona Foișor