Show inedit week-endul acesta în Parcul IOR, lângă Biserica Maramureșană din Sectorul 3 Bucureşti, la evenimentul “FESTIN CU PEȘTE”, de vineri 25 Iunie, până duminică 27 Iunie!

Pentru cine iubeşte natura, peştele şi voia bună, Parcul IOR vă deveni locul ideal pentru relaxare dar și pentru a degusta cele mai bune preparate.

Pentru pregătirea acestui festin straşnic organizatorii au chemat maeştrii bucătari din toate zonele ţării, ce vor aşeza cu sârguinţă dis de dimineaţă sute de kilograme de peşte şi fructe de mare în preparate alese!

CANTITĂȚILE DE PEȘTE SUNT IMPRESIONANTE! PESTE 100 DE SORTIMENTE DE PEȘTE ȘI PREPARATE DIN PEȘTE, PESTE 10.000 DE PORȚII DE PEȘTE CE VOR FI PREGĂTITE DE CEI MAI ISCUSIȚI BUCĂTARI, TOATE ACESTEA VĂ AȘTEAPTĂ DE VINERI 25 IUNIE, PÂNĂ DUMINICĂ 27 IUNIE, LA CEL MAI MARE FESTIN CU PEȘTE DIN PARCUL IOR!

Printre vedetele FESTINULUI CU PEȘTE vor fi borșul de peste, storceagul pescăresc, scrumbia la grătar, dorada,bibanul și somonul la grătar, păstravul și crapul la proțap, crapul prăjit, cu mămăliguță și usturoi, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe, hamsii și scoici, mititei din pește și somon, sărmăluțe în foi de viță din pește servite cu mămăliguță, usturoi și lămâie – după truda gospodinelor sosite din toate zonele țării, diversităţi din păstrăv – vinegretș, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.

Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.

Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE: păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada, calcan, scrumbie. Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se va mai putea gasi peste proaspat, zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.

Incingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână petrecut în aerul prosapăt și răcoros al parculului IOR. Vă îmbiem și cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui de pui și porc asezonate cu murături și lipii coapte pe plită, sărmăluțe fierte la ceaun și pe foc de lemne, tocăniță cu pui și legume, mâncare de fasole cu ciolan afumat și pastrama frăgezită-n vin.

Un astfel de ospăț n-ar fi complet fără licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.

Producătorii mai aduc cu ei brânzeturi direct de la stână și afumături, jamboane, muschiuleț și sucuri naturale.

“PIATA ROMANIA AUTENTICA” susține producătorii tradiționali, oferind suportul necesar pentru prezentarea, promovarea și vânzarea produselor tradiționale românești în cadrul pieței deschisă în fiecare weekend pentru bucureșteni și nu numai.

Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here