Între toate dulciurile, baclavaua e… unul dintre cele mai dulci!
Pe bune!
Chiar faci fluturi în stomac de la atâta dulce, arome și combinații uimitoare.
Știe orientul să ne dea lecții de pasiune!
FESTIVALUL BACLAVALEI ŞI AL DULCIURILOR ORIENTALE, vă invită în PARCUL IOR (Biserica Maramureşeană), weekendul acesta, 15 – 17 iulie, într-o minunată şi delicioasă călătorie orientală, cu renumitele dulciuri arabeşti.

Am organizat pentru toţi cei prezenţi o selecţie de produse autentice, de gusturi fine, de savori intense şi neaşteptate, o colecţie captivantă şi rafinată de deserturi orientale.
Vă așteptăm cu cataif cu caimac de lapte servit fistic buzo, cataif cu nucă și cataif cu fistic, însiropat cu apă de trandafiri. Nu vom uita de vedetele festivalului, bacaclavalele şi sarailiile cu fistic, baclava cu vișine dulci acrișoare, făcute din cele mai bune ingrediente, va exista sigur o opţiune pentru toată lumea! Savuraţi aroma dulciurilor orientale şi vă veţi simţi purtaţi într-o lume de basm, o lume de poveste născută la marginea nisipului.
Şi ca să echilibrăm balanța venim înaintea dvs cu preparate sărate, renumitul Suberek (Turco tătar), cu carne de vită și oaie, cu condimente turcești, iar pentru copii cu piept de pui şi de post cu varză nouă ușor picantă sau spanac cu brânză. Toată bucătăria orientală va fi la o “îmbucătură” distanță, şi suntem convinşi că veţi afla şi ceva secrete “la cald: despre aceste preparate excepţionale.

Parada orientală va fi susţinută şi alte zeci de preparate autentice, tradiţionale de la delicioase preparate la grătar, fripturi și mâncăruri la ceaun, preparate de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere… din belșug, dar şi preparate ce fac cinste gustului tradiţional românesc: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ şi oaie la grătar şi ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie.
Festivalul va fi întregit de un târg tradiţional românesc cu produse naturale, produse bio şi organice, făurite de mâini dibace în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.
Intrarea este liberă, să aveți poftă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here