Vara mai are doar un pas și ajunge la noi, iar odată cu ea vin cele mai așteptate și parfumate fructe – căpșunile. Dacă doriţi să aflaţi aproape totul despre căpșuni vă aşteptăm weekendul acesta la FESTIVALUL CĂPŞUNILOR ce îşi deschide porţile începând de vineri, 26 mai, şi până duminică, 28 mai, pe Bulevardul Basarabia din Sectorul 2, la intrarea în Parcul Naţional.

Căpşuni aromate de sezon, căpşuni romaneşti cât vezi cu ochii, la cel mai aşteptat festival al sezonului, un eveniment savuros al trufandalelor primăverii, CĂPŞUNILE: plăcinte şi langoși imenşi, cu brânză dulce şi căpşuni sau smântână şi căpşuni, clătite cu dulceaţă de căpşuni, îngheţată, freshuri şi milkshakeuri din căpşuni.

Gustoase, versatile şi sănătoase, căpşunile vor fi VEDETELE acestui weekend la FESTIVALUL CĂPŞUNILOR, cu sute de kilograme de căpşuni, proaspete sau în preparate alese şi băuturi, atât pentru copii cât şi pentru adulţi: smothiuri cu banane și căpșuni, prăjituri delicioase sau tarte cu căpșuni, vafe, clătite sau brioșe, dulceaţă sau gem de căpşuni.

Pe lângă toate bunătăţi preparate din căpşuni, am pregătit la foc continu  multe surprize… delicios de plăcute! O selecţie spectaculoasă şi inedită de deserturi îi aşteaptă pe toţi cei ce vor trece pragul evenimentului: cozonaci şi plăcinte-n foi dulci sau sărate, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici şi vată de zahăr cu personaje, bubble wafle, langoși, gogoşi şi clătite cu ciocolată şi fructe, kurtos kallacs, îngheţată, sucuri naturale, freshuri, cafea şi cocktailuri, ciocolată de casă, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.

Savoarea bucatelor autentice și gustul tradiţional românesc va fi întregit de preparate inedite tradiţionale, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, grătare, mititei, fripturi, tocănițe gustoase la ceaun, pomana porcului, frigărui, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali de vită cu oaie, bunătăţi alese pregătite după reţete moştenite din moşi strămoşi.

Vremea se anunţă frumoasă, iar o plimbare în parc este bine venită oricând, așadar vă aşteptăm să petrecem timp de 3 zile şi vă asigurăm că nimeni nu va pleca de la festival cel puţin încântat de un preparat gustos, un desert savuros şi aromat cu căpşuni, sau o poveste şi voie bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here