Spectacol impresionant de SLANĂ ŞI CÂRNAŢI în weekend-ul 20 -23 februarie în Parcul Naţional din Capitală!!
Vom petrece cu show-uri gastronomice inedite, CÂRNAŢII ŞI SLANA fiind VEDETELE festivalului, iar preparate care mai de care mai gustoase şi aromate se vor întrece sub toate formele şi gusturile demne de admirat şi bineînţeles de gustat din fiecare!

Aşadar, începând de joi 20 februarie, vă aşteptam în Parcul Naţional cu o simfonie de bunătăţi de cârnaţi: cârnați de casă, cârnați țărănești, vestiţii cârnaţi de plescoi, cârnați de grătar, de porc sau afumaţi, caltaboşi, lebăr, cabanoşi, virșli de oaie sau capra, carnaţi chorizo, carnaţi ungureşti şi cârnaţi preparaţi după reţele străvechi din toate zonele ţării: carnaţi moldoveneşti, din ardeal, Oltenia, Banat sau Bucovina, condimentaţi după specificul zonei, afumaţi sau prăjiţi, numai buni de gustat şi de luat acasă.
Bucătarii şi gospodinele sosite din toate colţurile tării, nu vor veni cu mâna goala – ci cu o selecţie de reţete păstrate cu sfinţenie din moşi strămoşi, şi cu o slănină rumenă pregătită şi condimentata special pentru vizitatorii din Capitala: slănina cu piper, afumată, băiţuita, cu paprika sau sare grunjoasa, împănata cu bacon sau simplă, clisa afumată, slănina de mangaliţa, o SĂRBĂTOARE DE GUSTURI ŞI AROME, ce mai!

Aşteptam vizitatorii să se răsfeţe cu bucate alese, cu delicioasele preparate la grătar, cu fripturi din cărnuri aromate şi mâncăruri la ceaun cu nemiluita, cu preparate de toate felurile pregătite de maeştri bucătari, încă de la primele ore ale dimineţii, stropite cu vin şi bere din belşug şi cu licori aromate din fructe. Şi pentru că show-ul culinar să fie pe cinste, Spectacolul va fi „acompaniat “de preparare inedite la ceaun şi grătare, spre deliciul gurmanzilor.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru că festinul culinar să fie complet, vă mai oferim o gamă variată de dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate. Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.
O zonă de distracţie îi va aştepta pe cei mici, muzica şi activităţi pentru întreaga familie, aceasta este reţeta perfectă pentru un weekend reuşit!

Toate aceste surprize vă aşteaptă de joi 20 februarie şi până duminică 23 februarie, în Parcul Naţional din Capitală, unde sunteţi poftiţi cu drag!
Intrarea este liberă, de dimineaţă până seara târziu!!! Vă aşteptăm cu drag şi cu voie bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here