Trufandale de sezon cât vezi cu ochii, la cea de-a vii-a ediție a Festivalului Cireșelor din Parcul Național!
Startul petrecerii, îl dăm împreună la “Festivalul Cireșelor”, un eveniment savuros și răcoros al trufandalelor verii…cireșe, vișine, caise, căpșuni, pepeni și multe alte fructe de sezon, aromate și gustoase!
Vino să sărbătorim împreună, plini de bucurie și cu bunătăți care mai de care mai alese, weeked-ul acesta, în Parcul Național!
De show-uri pe cinste și week-end prelungit vom avea parte la Festivalul Cireșelor, de joi 13 iunie până luni 17 iunie, eveniment ce coincide și cu marea sărbătoare a Rusaliilor, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox.
Tradiția spune că, de Rusalii, creștinii cinstesc și “Moșii de vară” sau “Moșii cei mari”, astfel că în ajunul acestei sărbători se dau de pomană căni, vase și străchini împodobite cu flori și umplute cu fructe de sezon și bucate alese pregătite de gospodine. La toate acestea s-au gândit și organizatorii, care au chemat bucătari și bucătărese alese din toate zonele tării, pentru a pregăti după rețete alese, produse delicioase. Aceștia vor alege și vor așeza cu sârguință, dis de dimineață, sute de kilograme de cireșe, în preparate alese!
Printre vedetele festivalului, vor fi:
* cea mai mare tartă cu cremă de vanilie și cu cireșe, preparată de gospodine iscusite, chiar sub ochii pofticioșilor! Pentru a încânta gusturile celor mai pretențioși doritori, aceasta va fi preparată din fructe proaspete de sezon, mai exact 100 kg de cireșe, 100 kg de făină, 60 kg de zahăr, 500 de ouă, 100 l de lapte, 10 kg de lămâie, multă migală și mult suflet.
Recordurile culinare continuă cu o cantitate mareee cât vacanța de vară, de compot dintr-o tonă de cireșe!!!
Pe lângă toate bunătățile preparate din cireșe, am pregătit la foc continu multe surprize…delicios de plăcute! Fructe de tot felul, căpșuni, zmeură, piersici, caise, mure, frăguțe, sucuri și limonade răcoritoare din fructe, smoothie-uri de tot felul, înghețată artizanală, înghețată de casă, cheesecake, plăcinte și prăjituri delicioase cu fructe, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, papanași și plăcinte cu dulcețuri fine și proaspete, iar surprizele nu se opresc aici.

La târg veți putea gusta si din vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, din plăcintele dobrogene cu branză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon și alte delicii, toate preparate ce contin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Fiind și marea sărbătoare a Rusaliilor, cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi cu cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluita, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere…din belșug și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Vreme frumoasă, iarbă verde, o zonă de distracție pentru cei mici, muzică și activități pentru întreaga familie, aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive traditionale, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
Toate aceste surprize vă așteaptă în weekend-ul prelungit, de joi 13 iunie până luni 17 iunie, în Parcul Național din Capitală, unde sunteți poftiți cu drag!
Intrarea este liberă, de dimineața până seara târziu!!!
Pentru detalii ne puteti contacta la: 0747869686

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here