FESTIVALUL CIREŞELOR la preţ de cireşe, unde nu este nevoie de credite sau rate, se va desfăşura în Parcul Tineretului, la Platoul Şincai în perioada 26 MAI – 29 MAI 2022.
Veţi găsi cele mai râvnite trufandale de sezon sub toate formele şi delicatesele, de la TARABE pline cu cireșe și alte fructe delicioase de sezon de la cei mai „cinstiți” producători locali, la delici culinare, deserturi şi preparate inedite, ce vor avea la bază… CIREŞELE.

La toate acestea s-au gândit organizatorii, care au chemat bucătari și bucătărese iscusite, pentru a pregăti după rețete alese, produse delicioase. Aceștia vor alege și vor așeza cu sârguință, dis de dimineață, sute de kilograme de cireșe, în preparate alese!
Printre vedetele festivalului, vor fi: tarte cu cireşe, clătite cu dulceaţă de cireşe, plăcinte și prăjituri de casă cu cireșe, cireșată, sucuri, freshuri, limonadă, chessecakeuri, îngheţată de casă şi artizanală, milkshakeuri din cireşe şi multe alte surprize… delicios de plăcute!
Pe lângă VEDETELE festivalului, vizitatorii se vor putea răsfăţa cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi cu cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluita, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere… din belșug, dar şi preparate ce fac cinste gustului tradiţional românesc: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, alături de licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Nu vom uita nici de bucatele e autentice şi de produsele tradiţionale, naturale, produse bio şi organice, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.
Accesul este gratuit, aşa că zic să nu ratăm un weekend ce se anunţă a fi DELICIOS!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here