DE FLORII HAI LA PEŞTE ŞI SCRUMBII!!!

Masa de Sărbătoarea Floriilor trebuie să fie una specială. Pentru că în această zi de sărbătoare se consumă, conform tradiţiei, pește, vă aşteptăm weekendul acesta, de vineri, 7 aprilie, şi până duminică, 9 aprilie în Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeană la FESTIVALUL DE FLORII CU PEȘTE ŞI SCRUMBII!

Am pregătit o selecţie de reţete delicioase pentru toţi amatorii de peşte şi numai, o adevărată cherhana pescărească a Capitalei. Iubitorii de preparate gătite după reţete tradiţionale vor găsi aici tot ce este mai bun din pește, de la icre de crap şi borş de peşte, la scrumbii afumate, păstrăv afumat în cetină, zacuscă cu peşte, fructe de mare, şi zeci de sortimente de peşte, toate după „pofta inimii”. Cantităţi impresionante de peşte şi preparate din pește, pentru toate gusturile: scrumbie, hering, ştiucă, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu, somon, zărgan, scoici şi fructe de mare, toate pregătite de cei mai iscusiţi bucătari.

Vedeta festivalului, SCRUMBIA, trufandaua sezonului, va fi prezentă în toate zilele festivalului sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramură, afumată sau marinată!

În oferta pescărească se vor mai regăsi şi saramura de crap, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, creveţi, calamari, evident nu vor lipsi nici bunătățile tradiționale, cunoscute deja pe piața românească precum salata de icre de crap, pasta din păstrăv, zacusca din pește cu ciuperci şi alte delicatese din pește.

Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit sau la grătar, cu mămăliguță și usturoi, în plăcinte, crochete, mici, în chifteluțe sau sărmăluțe în foi de viță, cu usturoi sau cu lămâie, PEŞTELE ESTE VEDETA ACESTUI WEEKEND.

Iar pentru cei ce îşi sărbătoresc onomastica încingem și grătarele, încărcate cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită, pastrama, cotlete, dar şi produse tradiţionale, cârnaţi de casa tradiţionali, muşchiuleţi şi brânzeturi de toate felurile, plăcinte poale’n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, prăjituri de casă, produse apicole, gemuri şi dulceţuri, toate preparate ce conţin ingrediente 100% naturale.

Vă invităm din nou să ne treceţi pragul, şi să participaţi la campania IARMAROCUL CU NOROC. Cei ce fac o achiziţie de la un comerciant vor intra la tragerea random ce se va desfăşura în fiecare săptămână duminică seara, ÎN BAZA TALONULUI COMPLETAT „CITEŢ”. Promitem că vom umple cu pasiune coşul tradiţional cu preparate şi produse „alese pe sprânceană” ce îl vom dărui cu drag câştigătorului în următoarea săptămână. Regulamentul îl puteţi găsi pe www.autenticevents.ro

Vă aşteptăm cu drag, de vineri, 7 aprilie, şi până duminică, 9 aprilie la PEȘTE ŞI SCRUMBII în PARCUL IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here