Sărbătoarea Paştelui este una dintre cele mai frumoase şi încărcate de bucurie sufletească şi spirituală, atât în lumea satului tradiţional, cât şi în spaţiul urban. Într-o lume în care totul este pe fugă, Paștele reprezintă fericirea întâlniri si revederi cu oamenii dragi. Obiceiurile Pascale diferă de la regiune la regiune, fiecare având un mod unic de a sărbători în funcţie de datinile moştenite din strămoşi.

Anul acesta venim în întâmpinarea bucureștenilor și nu numai atât cu masa festivă de Paște cât și cu oportunitatea de a petrece mai mult timp în aer liber la FESTIVALUL DE PAȘTE din Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureșeană, ce se va desfășura începând de vineri, 14 aprilie, și până marți, 18 aprilie.

Zeci de bucătari și gospodine, veniți din toate zonele țării, vor prelua toata forfota pregătirilor de Paște, astfel că la Festivalul de Paște din Parcul IOR veti găsi preparate  atât festive cât și tradiționale pentru masa de Paște: ouă roșii, ouă încondeiate, drob de miel, salate, stufat și friptură de miel, porc sau grătare, cozonac cu nucă sau mac și pască, o explozie de arome și culori, verdețuri și fructe, toate vor fi la loc de cinste.

Meniul de Paște va fi cât de poate de variat, tradițional sau modern, aici veți găsi laolaltă cele mai reprezentative preparate pentru masa de Paști. Nu vă rămâne decât să alegeţi ce veți servi, de la aperitive, fel principal și până la desert.

Vizitatorii se pot răsfăţa atât cu delicatese cât şi cu preparate tradiţionale, întrucât oferta festivalului va fi foarte generoasă: prăjituri de casă, turtă dulce, ciocolată de casă, plăcinte şi cozonaci pufoşi, checuri şi chessecakeuri, preparate şi minuturi, băuturi pentru cei mici şi cei mari dar şi produse tradiţionale numai bune de luat acasă: sarmale, fripturi, brânzeturi, afumături, platouri, kurtos Kalacs, gogoşi şi clătite umplute cu creme şi fructe, preparate cu miel, pască și prăjituri diverse şi multe altele.

Festivalul de Paște este deschis în perioada 14 aprilie – 18 aprilie, lângă Biserica de lemn Maramureşeană din Parcul IOR.

Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here