Un ospăț haiducesc pe cinste, cu mâncăruri tradiționale gătite de adevărați bucătari haduci, vă așteaptă weekendul acesta pe Bulevardul Basarabia, la intrarea în Parcul Național din Capitală la Festivalul Haiducesc. Aici veți găsi tot felul de bunătăți, de la tocane delicioase de mistreț și oaie la carne de vită și coaste haiducești, începând de joi, 9 noiembrie și până duminică, 12 noiembrie.
Ceaune pline ce vor clocoti de zor cu cele mai gustoase tocane din vânat de mistreț, vită haiducească, oaie înăbuşită la ceaun sau rumenită în vin și usturoi, praz cu miel, cotlet haiducesc, berbecuț și vițel la proțap, cărnuri aromate de vânat și pastrame în unt, bulz ciobănesc, mămăligă în pături, iar grătarele vor sfârâi pline de pastrămuri, cârnați și coaste haiducești, cuptoarele vor coace de zor pâine, iar proțapurile vor sta rând și vor rumeni sute de kilograme de pastramă, berbecuți lăsați la baiț pentru ca aroma să fie pe placul haiducilor.
Și asta nu e tot, pentru ca ospăţul să fie deplin vă aşteptăm și cu plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării: plăcinte poale’n brâu, plăcinta creaţă de Maramureş servită cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belşug cu vin în căni de lut, cum îi place la haiduc.
Pentru că asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate haiducilor, am invitat bucătari iscusiţi din toate colţurile ţării, care speră să vă încânte cu delicatesele preparate chiar sub ochii dumneavostră, dar și o gamă variată de produse tradiţionale ce fac cinste târgului: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă.
Intrarea este liberă, așa că, vă așteptăm cu brațele deschise pe Bulevardul Basarabia, intrarea de la Parcul Național să sărbătorim ca niște haiduci adevărați.