FESTIVALUL LANGOSULUI își deschide porțile, de vineri, 17 iunie, şi până duminică, 19 iunie, în PARCUL IOR, ZONA BISERICA MARAMUREŞEANĂ. O paradă de langoşi vor face deliciul publicului, într-un cadru de sărbătoare, în toate formele și pentru toate gusturile, pregătiţi după rețete tradiționale românești, dulci sau sărați, cu brânză, smântână, dulceață, ori ciocolată, sau după rețete inedite din bucătăria modernă, pot fi savuraţi în cadrul acestui eveniment gastronomic care reunește bucătari și producători din toate colțurile țării.
Ți-e dor de langoşii pufoşi, făcuţi în casă, unul din cele mai iubite preparate pe care îl așteptai cu nerăbdare și entuziasm? Redescoperă gustul copilăriei într-un festival de rețete delicioase de langoşi. Te așteaptă un weekend întreg cu o mulțime de tipuri de langoşi: mici sau mari, langoși tradiționali cu smântână, usturoi și telemea, langoși de sezon cu smântână dulce și dulceață de căpșuni sau de cireșe, langoși cu ciocolată, cu dulceață, sortimente irezistibile pentru toate gusturile, pe care le gătim cu drag, după rețetele bunicii.

Langoșul va fi reprezentat sub toate formele în acest weekend, mici sau mari, iar VEDETA acestui FESTIVAL va fi LANGOȘUL URIAȘ DE 1 M X 1M.
Savoarea bucatelor autentice, gustul tradiţional românesc va fi întregit de preparate inedite şi produse tradiţionale, naturale, produse bio şi organice, făurite de mâini dibace în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale. O gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege, o sărbătoare de gusturi şi arome!

Vizitatorii se vor putea răsfăţa cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere… din belșug, dar şi preparate ce fac cinste gustului tradiţional românesc: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ şi oaie la grătar şi ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie.
Accesul este gratuit, aşa că zic să nu ratăm un weekend ce se anunţă a fi DELICIOS DE… DISTRACTIV!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here