Află ce trebuie să pui pe masă înainte de Postul Crăciunului la FESTIVALUL „LĂSATA SECULUI” ce se va desfăşura în PARCUL IOR- ZONA BISERICA DE LEMN MARAMUREŞEANA ÎN PERIOADA 10 – 13 NOIEMBRIE.

În acest weekend, bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi la un adevărat festin culinar, să petreacă alături de familie şi prieteni, cu bucate alese, „de dulce„, aşa cum o cere datina dinaintea Postului Crăciunului.

De „Lăsata Secului înaintea Postului de Crăciun” se fac plăcinte cu brânză, se bea vin şi se mănâncă fripturi. De aceste ingrediente savuroase, şi nu numai, vor avea parte toţi cei prezenţi la Festivalul din Parcul IOR, începând de joi, 10 noiembrie, şi până duminică, 13 noiembrie.

Vom da startul celui mai mare festin gastronomic închinat Sărbătorii „Lăsata Secului înainte de Postul Crăciunului„, cu sarmale, ciorbe, fripturi, plăcinte și vinuri alese. Organizatorii vor aduce în fața publicului o inedită îmbinare a tradițiilor și obiceiurilor populare legate de această sărbătoare. Vor avea loc expoziții și ateliere tradiționale, în care se vor prezenta rețete vechi, de sute de ani și bunătăți pregătite chiar sub ochii vizitatorilor.

Vedetele festivalului vor fi cu siguranţă ceaunele, cuptoarele și vasele de lut tradiționale, în care vor fierbe aburind miile de sarmale pregătite chiar sub ochii oaspeților ce ne vor trece pragul, produse tradiționale precum păstrama de berbecuț la grătar, păstramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguță, cotlete de berbecuț la grătar, păstrama în bere la tigaie, sloi de oaie, păstrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu vin, precum și brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiționale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor.

Tot în „buricul târgului” veţi descoperi şi tainele celor mai acre murături şi a celor mai dulci gemuri şi dulceţuri de toamnă, iar pentru cei care se pregătesc pentru zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, numai bune de păstrat peste iarnă.

La loc de cinste vor fi şi preparatele la grătar, fripturi aromate, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, însă nu vor lipsi nici tradiţionalele plăcinte maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate „în văzul lumii din ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Toate acestea vor fi pregătite și pentru a putea fi luate acasă,  aşadar VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG, ÎN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCUREȘTI, lângă Biserica Maramureşeană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here