Orice gurmand știe că nu poți trece iarna fără o cămară bine chivernisită, plină de fructe şi legume, proaspete sau conservate şi cum echipa Autentic Events este mereu cu un pas înainte! Am pregătit pentru toţi bucureştenii şi nu numai FESTIVALUL MERELOR. Superfructele pe care le găsim pe tarabe şi în pieţe indiferent de sezon îşi merită pe deplin titlul de super aliment, nu degeaba zic americanii “an apple a day keeps the doctor away” – un măr pe zi tine doctorul departe… Astfel, în perioada 3 – 6 noiembrie în Parcul IOR- zona Biserica de lemn Maramureşeană, vă aşteptăm la un Super Festival cu Superfructe, tone de mere şi zeci se soiuri de mere, autohtone sau moderne, vor defila în panere sau în.. preparate.
Oare cu ce fel de măr l-a ispitit Eva pe Adam şi de ce nu i-a făcut mai bine o plăcintă cu mere? Noi vom face mai multe la FESTIVALUL MERELOR din PARCUL IOR, unde veți avea ocazia să gustați mere din livezile cu soiuri tradiționale la care se adaugă și un spectacol gastronomic pus în scenă de bucătari mândri și omenoși, fel de fel de preparate, de bază, sau deserturi, cu VEDETA principală a toamnei – MĂRUL: pui şi rață pe mere, cotlete de porc cu mere, sosuri de mere, dulci acrişoare pentru fripturi, chutney de mere, iar la capitolul dulcegării vom excela cu siguranţă: tort, ştrudele şi tarte cu mere, mere caramelizate pentru copii, mere coapte-n jar, suc de mere cu mirodenii, compot de mere, sorbet de mere, prăjituri de casă cu mere, dulceaţă de mere, plăcinte şi langoşi cu mere şi multe alte minunăţii.

Toamna înseamnă explozie de nuanțe galbene și arămii în natură, gusturi și arome intense și bogăție în bucătărie – căci este anotimpul recoltelor, al fructelor târzii, sărbătoare pentru cei care vor să se bucure de roadele ei bogate, şi unde să te bucuri de culori şi gusturi intense de început de noiembrie dacă nu la FESTIVALUL MERELOR, în perioada 3 – 6 noiembrie în Parcul IOR- zona Biserica de lemn Maramureşeana.
Iar VEDETELE de la “FESTIVALUL MERELOR” vor fi cu siguranţă cea mai mare plăcinta cu mere, dar şi dulceaţa uriaşă de mere, pregătită în văzul lumii, în ceaunul imens ce va emana miresme tomnatice de mere şi scorţişoară, cele mai dulci preparate din Capitală în acest sfârşit de săptămână, numai bune de degustat pe loc sau de luat acasă.
Degustări, ateliere de meşteşuguri, demonstraţii gastronomice, cântece, întreceri de mâncat mere, grătare încinse, pastramă, fasole la ceaun şi alte delicatese culinare cu care bifam o experienţă pe cinste.
Organizatorii au pregătit şi standuri cu mâncare tradiţional românească, grătare, zacuscă şi gemuri bio, dar şi produse tradiţionale precum pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, precum şi brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor, bulz şi brânzeturi de tot soiul.
La loc de cinste vor fi şi preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile.
VĂ AŞTEPTAM CU DRAG, DE JOI PÂNĂ DUMINICĂ, ÎN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCUREŞTI, lângă Biserica Maramureşeană, pentru o toamnă savuroasă și o sărbătoare plină de entuziasm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here