Weekend-ul acesta batem orice record in materie de Mucenici!!!
Cel mai lung lant de mucenici vazut vreodata! peste 20.000 de mucenici moldovenesti si peste 5000 de portii de mucenici muntenesti fierti intr-un ceaun urias va asteapta weekend-ul acesta, in PARCUL NATIONAL din sect.2 Bucuresti!
Va asteptam incepand de Joi, 08 Martie, pana Duminica 11 Martie, sa dam startul impreuna celui mai mare eveniment dedicat Sarbatorii celor 40 de Mucenici!
Special pentru aceasta editie a targului gospodinele noastre vor realiza cel mai lung lant de mucenici vazut vreodata, ce va lasa cu gura cascata toti vizitatorii ce ne vor trece pragul. Si pentru ca vom asista la un eveniment dedicat in exclusivitate mucenicilor, am invitat gospodine iscusite din Muntenia, care vor fierbe dis de dimineata 5000 de portii de mucenici muntenesti, intr-un ceaun urias, menit sa atraga cu aromele sale nemaipomenite toti pofticiosii bucuresteni si nu numai, reteta pentru care se vor folosi nu mai putin de 50 kg de faina, 3 kg de nuca, 10 kg de miere si tot atatea de zahar, 20 de kg de lamai si 2 kg de scortisoara.
Alti 20.000 de mucenici moldovenesti vor fi copti intr-un cuptor cu banda, pentru care gospodinele vor incropi sute de kg de faina, zahar, zeci de litri de ulei si sute de litri de lapte,25 de kg de unt, sute de oua si nu mai putin de 200 kg miez de nuca, 80 kg de miere si 5 kg de lamai.
Pentru ca traditiile se pastreaza cu sfintenie in randul romanilor, gospodinele vor turna zeci de mii de paharele de vin, asa cum cere si obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palinca, dupa priceperea fiecaruia.
Special pentru aceste zile, moldovence pricepute, muntence iscusite , dogrogence gospodine, maramuresence mandre vin sa se intreaca in munca si migala, chiar sub ochii oaspetilor, pentru a bate recordul in maestrie, traditii si gusturi care mai de care mai bune!
Mucenici in chip de om cu dimensiuni reale, mucenici copti si tavaliti prin miere si miez de nuca, mucenici fierti si aromatizati cu scortisoara, lamaie si multa dibacie si migala, mucenici in toate formele si pentru toate gusturile vor fi pregatiti la TARGUL MUCENICILOR din PARCUL NATIONAL, bineinteles acompaniati de traditionalele 40 de paharele de vin, asa cum cere traditia.
NEGUSTORI DIN TOATE COLTURILE TARII, PATISERI VESTIŢI ŞI CELE MAI MÂNDRE GOSPODINE, VIN ÎNTRE 8 SI 11 MARTIE, IN PARCUL NATIONAL DIN SECTOR 2 BUCUREŞTI, LA TÂRGUL MUCENICILOR!
Răsfăţ timp de patru zile! Vă amintiţi aroma de nuci, miere şi scorţişoară cu care bunica alunga Babele sucite şi pline de capricii în vremea copilăriei? Toate secretele ei vor fi dezvăluite din 8 până în 11 martie, la Târgul Mucenicilor, din Parcul National, o întâlnire gândită să prezinte vizitatorilor o imagine completă a bunătăţilor cu care românii alungă gerul, întâmpinând zilele călduţe ale primăverii.
Pentru cei care vor să ştie doar în treacăt semnificaţia religioasă a mucenicilor, reteţa acestei delicatese este un argument suficient de bun să-i încerce!
Tot la targ veti putea gusta din vestitele placinte muntenesti, veritabilele poale-n brau moldovenesti, din placintele dobrogene cu branza, toate preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale si gatite dupa cele mai vechi retete traditionale.
La un asa festin nu vor pute lipsi placintele alese, cozonaci si poale-n brau, dulciuri si dulceturi, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, , toate preparate proaspete si fragede special aduse pentru a ne infrupta din ele, pastrama care va sfarai pe gratare, carnatii, micii, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu vin si tuica fiarta si cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.
Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.
În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici. Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
VA ASTEPTAM CU MARE DRAG!