Weekend-ul acesta vă invităm cu mult drag la un pahar de must dulce-dulce… ca mierea, acompaniat de o selecţie de plăcinte tradiţionale, toate în Parcul Tineretului din Capitală, pe Platoul Şincai, din 8 septembrie şi până duminică, 11 septembrie, la FESTIVALUL – MUST, PLĂCINTE ŞI MERINDE.

Prima recoltă de struguri a acestui an va aduce în faţa tuturor vizitatorilor cel mai proaspăt, dulce, parfumat şi „zglobiu” must, din struguri copţi bine şi storşi chiar sub ochii celor pofticioşi şi dornici de un must ca la carte. Organizatorii promit zeci de litrii de must ce vor curge continuu la mustăria amenajată în „buricul târgului”.

Dacă vrei să pui la încercare gusturile tradiţionale ale plăcintelor maramureşene, moldoveneşti, poale’n brâu şi alte zeci de sortimente te aşteptăm începând de joi dimineaţă, când bucătarii și producătorii din toate colțurile țării vor da startul pregătirii celor mai aburinde plăcinte, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile: plăcinte cu brânză sărată sau dulce şi stafide, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte munteneşti, mocănești, plăcinte dobrogene cu, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte învârtite, plăcinte cu mere şi scorțișoară, plăcinte cu carne, ce mai, o explozie de gusturi şi arome!

Cu siguranţă bucătăria tradiţional românească poate satisface toate gusturile gurmanzilor, drept pentru care vom încinge grătarele de la primele ore ale dimineţii cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, sute de mititei, frigărui și pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casa tradiţionali de vită cu oaie, carnaţi la garniţa, carnaţi cruzi sau afumaţi, toate acestea stropite cu bere din belșug.

Iar dacă gusturile tradiţionale nu sunt pe placul tuturor, ediţia acesta am pregătit ceva inedit, o selecţie de fructe de mare, creveţi, calamari, caracatiţe, scoici, midii, o diversitate de arome, culori, mirodenii ce vor încânta papilele celor dornici de experienţe mediteraneene sau exotice.

Vreme frumoasă şi multe delicii culinare… aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here