Pe un fund de baltă, patru ochi lucește. Ce să fie oare? Este două pește….sau două sute de preparate cu şi despre 𝗣𝗘𝗦̦𝗧𝗘.

Lăsând glumă la o parte, weekendul acesta vă invităm la un 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 𝗣𝗘𝗦̦𝗧𝗘 𝗔𝗦̧𝗧𝗘𝗣𝗧𝗔̆𝗥𝗜, de Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paştelui, cunoscută în popor şi ca Blagoveştenia. Pe 𝗕𝘂𝗹𝗲𝘃𝗮𝗿𝗱𝘂𝗹 𝗕𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗮, 𝗱𝗲 𝗷𝗼𝗶, 𝟮𝟯 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, 𝘀̧𝗶 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗱𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮̆, 𝟮𝟲 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, pește cât vezi cu ochii, la cea de 𝗮 𝗫𝗜-𝗮 𝗲𝗱𝗶𝘁̧𝗶𝗲 𝗮 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗲𝘀𝗰𝗮̆𝗿𝗲𝘀𝗰, marca 𝗔𝘂𝘁𝗲𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁𝘀.

Un adevărat festin pescăresc, showuri culinare şi surprize inedite pentru toţi vizitatorii festivalului, întrucât am invitat maeştrii bucătari din toate zonele ţării, ce vor aşeza cu sârguinţă dis de dimineaţă sute de kilograme de peşte şi fructe de mare în preparate alese. Cantităţi şi sortimente impresionante de pește: scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu, somon, zărgan, scoici şi fructe de mare.

Printre VEDETELE festinului pescăresc vor fi inegalabila saramură de crap, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos şi mici din somon, evident nu vor lipsi nici bunătățile tradiționale, cunoscute deja pe piața românească precum salata de icre de crap, pasta din păstrăv, zacuscă din pește cu ciuperci şi alte delicatese din pește.

Cine a gustat măcar o dată ciorba de pește lipovenească nu se poate să nu se fi îndrăgostit de acel gust senzațional, aşadar în weekend veţi găsi pe 𝗕𝘂𝗹𝗲𝘃𝗮𝗿𝗱𝘂𝗹 𝗕𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗮 cel mai mare BORȘ DE 𝗣𝗘𝗦̦𝗧𝗘 𝗟𝗜𝗣𝗢𝗩𝗘𝗡𝗘𝗦𝗖, preparat „ca la mama lui” cu sute de kilograme de știucă, somn, crap, caras și sute de kilograme de zarzavat: ceapă, ardei gras, roșii, leuștean etc. Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, 𝗣𝗘𝗦̧𝗧𝗘𝗟𝗘 va fi 𝗩𝗘𝗗𝗘𝗧𝗔 𝗔𝗖𝗘𝗦𝗧𝗨𝗜 𝗪𝗘𝗘𝗞𝗘𝗡𝗗.

Încingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână şi vă îmbiem și cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și salate primăvăratice, cotlete şi pastramă, cârnaţi de casa tradiţionali cruzi sau afumaţi, produse tradiţionale, afumături, muşchiuleţi şi brânzeturi de toate felurile, cele mai tradiţionale produse pentru gusturile tuturor.

Festinul de Buna Vestire nu se încheie aici, ci continuă cu o selecţie de deserturi savuroase: cozonaci şi plăcinte poale’n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, plăcinte-n foi, dulci sau sărate, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, langoşi, gogoşi şi clătite cu ciocolată şi fructe, prăjituri de casă, bomboane şi jeleuri colorate, dulcețuri și gemuri proaspete şi multe altele.

Pentru cei care respecta cu stricteţe zilele de post, va aşteptăm atât cu preparate cât şi cu deserturi de post: tocănițe gustoase de post, tocană de legume, ghiveci călugăresc, varză călită, fasole la cazan, tocănițe cu legume, tocănite cu ciuperci, sarmale de post cu mămăliguţa şi ardei iute, prăjituri cu nucă, turtă dulce, salam de biscuiţi, plăcinte cu mere, varză sau spanac, cornuleţe cu magiun şi multe altele.

Preparatele vor fi la rang de artă, vremea se anunţa frumoasă, este rost şi de o plimbare, aşa că nu aveţi nici un motiv să lipsiţi de la „𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗣𝗲𝘀𝗰𝗮̆𝗿𝗲𝘀𝗰”, 𝗱𝗲 𝗷𝗼𝗶, 𝟮𝟯 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, 𝘀̧𝗶 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗱𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮̆, 𝟮𝟲 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, 𝗽𝗲 𝗕𝘂𝗹𝗲𝘃𝗮𝗿𝗱𝘂𝗹 𝗕𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here