PLĂCINTA – UN FEL DE MÂNCARE ÎNTR-O MIE DE FELURI, frământată cu drag, rumenită şi aburită, este gustoasă și sănătoasă în orice fel, iar la FESTIVALUL PLĂCINTELOR din Parcul IOR (zona Biserica maramureşeană) ce se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 2 octombrie veţi avea ocazia să gustaţi din toate reţetele posibile de plăcinte româneşti, doar din ingrediente naturale şi de la ţăranii romani.

Când toamna de afară ne cheamă aproape de foc, plăcintele romaneşti cu brânză de vaci, cu brânză sărată, varză sau cartofi adună familia şi prietenii la o vorbă bună şi un pahar cu vin sau must, iar mirosul lor de proaspăt copt şi aburind ne fac nerăbdători precum nişte copii.

Dacă vrei să încerci adevărate plăcinte dolofane, tradiţional româneşti, te aşteptam în Parcul IOR la o paradă de plăcinte, pentru că sloganul festivalului este „La Plăcinte Înainte!” Evenimentul va aduce în fata vizitatorilor bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!

Organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, dar și delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic. Printre vedetele festivalului vom putea regăsi: plăcinta oltenească cu praz și telemea, plăcinta ardelenească cu varză murată, alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, învârtita, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate, cu blat sau din foietaj, o sărbătoare pentru papilele gustative indiferent de gusturi.

Nu vor lipsi nici preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin şi must… din belșug.

Vreme frumoasă și multe delicii culinare… aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit! Accesul este gratuit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here