Municipiul Calafat se pregăteşte să îmbrace haine de sărbătoare şi toamnă la FESTIVALUL ROADELE TOAMNEI, ce se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2022 în Centrul Civic din Municipiul Calafat, un eveniment încărcat de voie bună, show-uri gastronomice inedite, surprize şi decoruri de toamna, distracție și concerte pentru toate gusturile!

Dintre toate bucătăriile lumii, cu siguranţă cea tradiţional românească poate satisface toate gusturile gurmanzilor rafinaţi din întreaga lume, fie că vorbim de băuturi, deserturi sau preparate autohtone. Ia-ți prietenii cei mai buni, ori familia, îmbracă-te de festival și pregătește-te pentru patru zile pline de energie pozitivă, diverse activități recreative, concerte cu folclor tradiţional românesc, muzica de petrecere sau muzică ușoară, distracție și momente pentru întreaga familie la cel mai mare și frumos parc de distracții!

Festivalul va oferi celor prezenţi o experienţă culinară de neuitat, un show tradiţional de excepţie, cu divertisment, concerte, decoruri de toamnă. Și pentru că este un eveniment dedicat toamnei şi roadelor toamnei, al culturi gastronomice şi al artei gustului, organizatorii vor pregăti savuroase plăcinte, sau cel mai dulce must, din struguri copţi bine, din prima recoltă a acestui an, şi storşi chiar sub ochii celor pofticioşi şi dornici de un must ca la carte.

Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mii de mititei, frigărui și pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casa tradiţionali de vită cu oaie, carnaţi la garniţa, carnaţi cruzi sau afumaţi, toate acestea stropite cu bere din belșug.

Tot pentru vizitatori am pregătit un adevărat târg tradițional românesc, cu produse bio, produse tradiționale, brânzeturi, afumături, dulcețuri, dulciuri dar și handmade, decorațiuni și artizanat.

Accesul este gratuit pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva zile de relaxare și divertisment, rețeta perfectă pentru un weekend reușit!

PROGRAM ARTISTIC EVENIMENT:

JOI, 29 SEPTEMBRIE

ANSAMBLUL  CRĂIȚELE MAGLAVIT

TARAFUL FOLCLORIC STREAȚĂ CU INTERPRETA LIVIA CELEA STREAȚĂ.

CLAUDIA PUICAN

ARMIN NICOARĂ

VINERI, 30 SEPTEMBRIE

ANSAMBLUL ROZELE CALAFATULUI ȘI BRÂULEȚUL GHIDICI

NETA SOARE

ROBERTA CRINTEA

EDWARD SANDA

SÂMBĂTA, 1 OCTOMBRIE

PINKY DANCE STUDIO

 ANSAMBLUL ROZELE CALAFATULUI ȘI BRÂULEȚUL GHIDICI

NARCISA BĂLEAN

ORNIELA PASĂRE

ANTONIO PICAN

DUMINICĂ, 2 OCTOMBRIE

PINKY DANCE STUDIO

ANSAMBLUL ROPOTA CIUPERCENII NOI

LAVINIA FURTUNĂ

SEARĂ SÂRBEASCĂ CU ŽIKA CVETKOVIĆ

NICOLE CHERRY

PREZENTATOR: ADRIANA ȘTEFAN – MODERATOR TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here