PAPA BUN E LA CEAUN!  Un festival de te lingi pe degete, nu alta, în Parcul Tineretului (platoul Şincai) din Capitală, din 6 şi până în 9 octombrie.

Zeci de ceaune vor da în clocot la FESTIVALUL TOAMNA LA CEAUN, cu mâncăruri fel de fel, în care bucătării vor găti mâncăruri tradiționale, așa cum erau preparate de strămoșii noștri. Îi vor pofti să mănânce din borșuri, zacuște, pastrame, sarmale, tocănițe, balmoș și multe alte bunătăți.

CEAUNUL va fi REGELE acestui festival, astfel că preparate care mai de care mai gustoase si aromate se vor întrece într-o parada gastronomică: tochitură moldovenească la ceaun, tocană de oaie la ceaun, pastramă la ceaun, balmoș la ceaun, gulaș de vită la ceaun, gulaș de porc la ceaun, guiaș cu fasole la ceaun, tocănițe de hribi cu smântână la ceaun, borș la ceaun, bineînțeles nu vor lipsi magiunul de prune si zacusca de toamnă la ceaun şi multe alte rețete preparate la ceaune, piperate sau domolite, pe gustul fiecăruia.

CEA MAI MARE ZACUSCĂ va fi VEDETA între CEAUNELE  ce vor clocoti la foc aprig, altfel că nu mai puțin de 1 tonă de legume se vor pregăti  să se arunce în ceaunul gigant pentru prepararea celei mai mari zacuște. Sute de kilograme de ardei, ceapă, morcovi, vinete, ciuperci, ghebe și hribi vor fi gătite în văzul lumii la foc iute, în ceaunul uriaș,  spre deliciul tuturor vizitatorilor. Pentru a afla secretul rețetei minune, invităm toate gospodinele să ia parte la prepararea acesteia!

Grătarele vor acompania si ele Ceaunul, cu preparate de toate felurile: pastramă de berbecuț, cotlete de berbecuț, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite cu vin si bere din belșug.

Tot aici veți avea parte de deserturi savuroase, clătite si gogoși, prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.

Mâncarea bună si voia bună cu siguranță că vor fi prezente la FESTIVALUL TOAMNA LA CEAUN și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la festival fără să încerce un preparat gustos, așa că ia-i cu tine pe toți cei dragi și hai să ne vedem și revedem timp de 4 zile la festival.

În plus, intrarea este liberă şi e rost şi de o plimbare într-o zonă frumoasă, de voie bună şi de relaxare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here