FESTIVALUL TOCĂNIȚELOR se va desfășura în perioada 11-14 mai 2023 pe Bulevardul Basarabia din București, la intrare în Parcul Naţional. Evenimentul culinar va fi dedicat iubitorilor de mâncare tradițională românească, aşadar vă aşteptăm să tocănim la celebrele tocănițe, preparate molcom în aer liber la ceaun.

Fie că este vorba despre o tocăniţă cu praz, cu legume sau cu carne, o tocăniţă este binevenită la orice masă. Tocăniţa este un preparat care nu doar că va bucura papilele gustative, dar este şi foarte consistentă şi nutritivă. În acelaşi timp, tocăniţa este un preparat culinar cu tradiţie în bucătăria românească.

Weekendul acesta Bucureştiul va fi învăluit de mireasma şi aburul a zeci de reţete de tocănite, care mai de care mai condimentate, mai colorate şi mai gustoase. Printre cele mai apreciate preparate se vor număra tocănița de porc la ceaun, gulaş de viţel în “zamă”, tocănița ardelenească din pulpa de porc, tocănița de berbecuț cu mămăligă ciobănească făcută de Nicolae Ciobanul și tocan de oaie făcut ca la stână, care merge cu bulz ciobănesc ca la “mama lui”.

În plus, tot pe Bulevardul Basarabia, adevăraţii bucătari vor găti în aer liber și tocăniță de ciuperci, tocăniță de cartofi cu coaste de porc afumate și chiar pomana porcului. Pentru cei care preferă mâncarea picantă, îi invităm să încerce tocănița de vită picantă sau gulașul de porc umpic picant.

Un alt preparat popular va fi tocănița de praz cu măsline, care se potrivește perfect cu o felie de pâine proaspătă, coapta sub ochii trecătorilor.

E clar pentru toată lumea, TOCĂNIŢA va fi vedeta weekendului la FESTIVALUL TOCĂNIȚELOR de pe Bulevardul Basarabia, la intrarea în Parcul Naţional, iar pe lângă simfonia de tocănițe tradiţionale la ceaun, producători renumiţi vă aşteaptă cu grătare şi pastramă aromată, dar şi cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau de vită cu oaie, cârnaţi de Pleșcoi, produse tradiţionale, afumături, muşchiuleţi şi brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine, dar şi deserturi diverse, aşa că tot în „buricul târgului” veţi găsi cozonaci şi plăcinte poale’n brâu din Bucovina, plăcinte boiereşti, ardeleneşti şi plăcinte munteneşti, plăcinta dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, langoşi, gogoşi şi clătite, dulcețuri și gemuri proaspete.

Dacă poftiţi deja la tocană, tocăniţă, ghiveci, papricaş, ostropel sau gulaş, Festivalul Tocănitelor este o oportunitate unică de a gusta cele mai bune preparate tradiționale românești și de a petrece timpul într-un mediu plăcut și relaxant. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe culinare autentice, Festivalul Tocănitelor este locul perfect pentru a savura cele mai delicioase preparate tradiționale românești.

Vă așteptăm cu drag să vă alăturați nouă în perioada 11-14 mai 2023 pe Bulevardul Basarabia din București, la intrarea în Parcul Naţional!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here