Dacă sunteţi în Capitală weekendul acesta nu aveţi cum să rataţi FESTIVALUL TOCĂNIȚELOR, un răsfăţ culinar pentru papilele gustative cu delicioase tocănițe, vesele, colorate şi condimentate atât din gastronomia romanescă cât şi din bucătăriile internaţionale. Festivalul îşi deschide porţile, joi, 17 Noiembrie şi ține până duminică, 20 noiembrie, în Parcul Tineretului, zona Platoului Şincai din Bucureşti.

Şi pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, bucătari pricepuţi şi omenoşi vor pregăti atât tocănițe de post, dar cu siguranţă delicioase şi săţioase, cât şi tocănițe „de dulce” pentru toţi gurmanzii şi pofticioşii prezenţi.

Că se numeşte tocană, tocăniţa, ghiveci, papricaş, ostropel sau gulaş, cu siguranţă acest preparat savuros este gătit în toate gospodăriile din România, din Moldova până în Banat şi din Maramureş în Oltenia şi Dobrogea, iar noi vom pregăti pentru toţi cei ce trec pragul la FESTIVALUL TOCĂNITELOR zeci de sortimente de tocănițe, din toate zonele ţării.

Cea mai gustoasă tocăniţa poate ieşi doar la ceaun şi pregătită molcom, astfel încât toate aromele să se îmbie într-o simfonie de gusturi, aşadar, încingem ceaunele în Parcul Tineretului şi vă aşteptăm cu tocănițe fel de fel: tocană de oaie, tocăniţa ardelenească de porc, papricaş şi ostropel, tocăniţă muntenească cu legume şi carne, tocăniţa picantă cu pui şi porc, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, de viţel, tocăniţă de vânat, iar pentru cei care postesc parada tocănițelor continuă cu tocănițe de legume, ghiveci de legume, tocană de ciuperci, cartofi, conopidă, vinete, cu ceapă sau ardei copţi, cu orez sau păsat, tocănițe dulci, sărate sau picante, aburinde şi asezonate cu condimentele secrete ale fiecărui bucătar, pregătite după reţete moştenite din moşi strămoşi.

E clar pentru toată lumea, TOCĂNIŢA va fi vedeta weekendului la FESTIVALUL TOCĂNITELOR, unde îi aşteptăm pe toţi cei pofticioşi să guste din preparatele noastre speciale, dar şi se plece acasă cu traistele pline de bunătăţi. 

Pe lângă simfonia de tocănițe tradiţionale la ceaun, producători renumiţi vă aşteaptă cu grătare şi pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele – la grătar, la ceaun, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, dar şi cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau de vită cu oaie, cârnaţi de Pleșcoi, produse tradiţionale, afumături, muşchiuleţi şi brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor, o sărbătoare de gusturi şi arome, ce mai!

La un aşa ospăţ nu pot lipsi deserturile, aşa că tot în „buricul târgului” veţi găsi cozonaci şi plăcinte poale’n brâu din Bucovina, plăcinte boiereşti, ardeleneşti şi plăcinte munteneşti, plăcinta dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, langoşi, gogoşi şi clătite, dulcețuri și gemuri proaspete.

VĂ AŞTEPTAM CU DRAG, PÂNĂ DUMINICĂ, 20 NOIEMBRIE, ÎN PARCUL

TINERETULUI DIN BUCUREŞTI, PLATOUL ŞINCAI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here