Sărbătoarea Sfântului Gheorghe era sărbătorită în trecut cu mult fast, timp de 3 zile. În ajunul zilei de Sân-Gherge oamenii pregăteau răsadurile de primăvară, iar fetele de măritat credeau că îşi pot vedea ursitul dacă priveau într-o cofă plină cu apă. Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, aproximativ 1 milion de romani îşi serbează onomastică, iar de lungul vremurilor au existat numeroase tradiţii şi obiceiuri în toate zonele rurale ale ţării, unele păstrate şi astăzi cu sfinţenie, obiceiuri menite să alunge duhurile rele şi să păstreze bunăstarea în famili, pe ogoare şi între animale.

Aşa cum cere tradiţia, vom sărbătorii şi noi timp de 3 zile la FESTIVALUL TRADIŢII DE SFÂNTUL GHEORGHE, ce se desfăşoară în Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeană, de vineri 21 aprilie şi până duminică, 23 aprilie.

Producători autentici și bucătari iscusiți vă așteaptă timp de trei zile să degustați bucate care mai de care mai alese, toate după gustul românului, iar cum primăvara și vremea frumoasă ne îmbie să ieșim din casă, nu veți avea nici un motiv să lipsiţi de la festivalul Tradiţii de Sfântul Gheorghe.

Rețete delicioase, gata să cucerească și cel mai pretențios spectator, o selecție specială din meniul de primăvară, delicii culinare numai bune de așezat pe masă, preparate din bucătăria tradițională românească, trufandale ale primăverii, pregătite în zeci de rețete delicioase, sunt gata să cucerească gusturile bucureștenilor.

Reţete şi obiceiuri tradiţionale adunate din toate zonele ţării şi aduse în faţa publicului prezent şi zeci de preparate inedite: preparate la grătar, fripturi aromate, mititei, sarmale, pomana porcului, slănină afumată şi cu mirodenii fel de fel, fripturi la ceaun sau pe grătar, costiţe şi ciolane, pastramă la tigaie ori friptă-n jar, cârnaţi de casă tradiţionali, afumaţi, picanţi din carne de porc, vită sau oaie, carne la garniţă, pârjoale, sarmale, tocănițe și garnituri, vin şi bere, ce mai, un adevărat festin culinar pentru un weekend întreg.

De la onomastica Sfântului Gheorghe nu puteau lipsi nici plăcintele, covrigii şi colacii împletiţi tradiţionali, frământate toate cu drag, doar din ingrediente naturale de la ţărani romani. Plăcinte cu brânză, dulci sau sărate, cu varză sau cartofi, plăcinte dolofane şi aburinde, în toate formele şi pentru toate gusturile!

Vremea se anunţă bună în acest weekend, aşa că vă provocăm la o sărbătoare a preparatelor tradiţionale româneşti. În Parcul IOR, zona Biserica de lemn Maramureşeană, de vineri 21 aprilie şi până duminică, 23 aprilie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here