România se uneşte în bucate în acest weekend prelungit în PARCUL IORzona Biserica de lemn Maramureșeană, de joi, 19 ianuarie şi până marţi 24 ianuarie la FESTIVALUL UNIREA ÎN BUCATE!

Cele iubite bucate tradiţionale romaneşti se vor prinde în horă, şi nu vor fi puţine întrucât bucătari incusiti sosiţi din inima Bucovinei şi Ardealului vor da mâna cu mâna şi vor pregăti din zori şi până în seara un festin culinar de sărbătoare: plăcinte tradiţional româneşti, mii de sarmale şi sute de kilograme de carne la grătar sau în ceaun.

Şi pentru că ne place să adunăm reţete tradiţionale din toate zonele ţării, Nicolae Ciobanul, sosit tocmai din Alba Iulia, va da „din casă” cele mai bine păstrate secrete despre gătitul tradidional, şi vă asigurăm că nimeni nu vă pleacă cu mâna goală sau fără să încerce un preparat gustos, pentru că aici veţi găsi preparate pentru toate gusturile: sarmale, pomana porcului, friptură de porc la ceaun, cotlete la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casa tradiţionali de vită cu oaie, carnaţi la garniţă, carnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, pârjoale şi multe, multe altele.

Tot acest festin tradiţional va fi acompaniat de o paradă de plăcinte tradiționale, iar VEDETA în horă merindelor va fi cu siguranţă o hartă a României compusă numai şi numai din plăcinte, toate sub ochii vizitatorilor. Nu vor lipsi nici băuturile româneşti ce încălzesc sufletul, vin fiert şi ţuică fiartă din belşug, iar pentru cei mici clătite, cozonaci şi checuri, acadele, waffe, ciocolată și prăjituri de casă, chessecake, etc.

 

Târgul este deschis zilnic, între orele 9:00 – 22:00, până pe data de 24 ianuarie, Parcul IOR, zona Biserica de lemn Maranuseana!

Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here