A venit timpul să îi răsfăţăm și pe cei care sunt fani PEȘTE ŞI VIN, aşa că vino în perioada 20 – 23 octombrie în PARCUL TINERETULUI (PLATOUL ŞINCAI) DIN BUCUREŞTI la FESTIVALUL „VIN LA PESTE”, un eveniment PEȘTE aşteptări!
Festinul gastronomic va cuprinde cantități impresionante de peşte! Zeci de sortimente de pește și preparate din pește, peste 10.000 de porții de pește vor fi pregătite de cei mai iscusiți bucătari la cel mai mare târg al peştelui de toamnă din Parcul Tineretului!
Vom descoperi şi bucuria de a degusta, învăţa despre vinuri minunate, produse la cramele din toate regiunile viticole ale României, vom învăţa asocierea interesantă a fiecărui preparat cu vinul lui potrivit.
Vedetele la FESTIVALUL „VIN LA PESTE”, vor fi ciorba de peşte, saramura de caras, saramură de crap, plachia de păstrăv, crapul rondele prăjit, crap întreg la grătar, caras întreg la grătar, iar la grătar vor sfârâi scrumbia, păstrăvul, macroul, dorada, bibanul de mare şi multe alte delicatese.
Prăjit sau la grătar, cu mămăliguță și usturoi, în plăcinte, crochete, mici, în chifteluțe sau sărmăluțe, cu usturoi sau cu lămâie, peştele va fi este vedeta acestui festival de toamna, aşadar ia-i cu tine pe toţi cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile la FESTIVALUL „VIN LA PESTE”, în Parcul Tineretului din capitala, de joi, 20 octombrie, până duminica 23 octombrie, unde vestiţi producători şi bucătari ne vor răsfăţa papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se va mai putea găsi peşte proaspăt, zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă. Încingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână şi vă îmbiem cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită, pastramă la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun. Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate „în văzul lumii”, şi tot aici veţi avea parte de deserturi savuroase, clătite şi gogoşi, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Vă aşteptăm cu drag pentru un sfârşit de săptămână savuros! În Parcul Tineretului, intrarea de la Platoul Șincai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here