Oameni faini din Tulcea și nu numai? Sunteți dornici de gusturi autentice și tradiții bine păstrate? Atunci vă invitam la Festivalul Eniasala – Unitate la Cetate din Tulcea, în perioada 18 – 20 august 2023 la o incursiune în gastronomia autentic românească din toate zonele țării – Ardeal, Moldova, Muntenia și Dobrogea vor avea reprezentanți de bază, bucătari și gospodine, care mai de care mai talentați!
E timpul să vă avântați într-o călătorie autentică prin inima bucatelor tradiționale românești. Pregătește-ți papilele gustative pentru un festival gastronomic senzațional, unde aromele autentice și preparatele definitorii din toate colțurile țării se vor reuni într-un dans de savoare.

Festivalul Enisala – Unitate la Cetate îți deschide porțile către un tărâm în care istoria și gustul se îmbină sub soarele generos al Dobrogei. Cu o privire către Marea Neagră și înconjurați de legende și peisaje fermecătoare, vei putea degusta mâncăruri tradiționale precum sarmalele de pe coasta Dobrogei, plăcintele suculente cu brânză proaspătă sau zeci de sortimente de pește și fructe de mare.

Și dacă drumul tău gastronomic te poartă în Transilvania, vei fi întâmpinat cu ospitalitatea specifică și o colecție impresionantă de delicii regionale. Gusturile bunicilor noștri vor prinde viață în preparate precum mămăliga cu brânză și smântână, costița afumată și cârnații de casă, sau preparate autentice de la stână, tochituri și tocănițe cu nemiluita, din inima Ardealului.

Moldova te va cucerii cu ospitalitatea caldă și cu preparatele care îți amintesc de mesele de sărbătoare de la țară. Mămăliga își va găsi locul pe masă, însoțită de bucate tradiționale cum ar fi tochitura moldovenească, poalele-n brâu sau plăcintele cu mere. Vei simți gustul autentic al unei regiuni cu o tradiție culinară bogată, în care bunătatea se întâlnește cu pasiunea pentru mâncare.

Nu în ultimul rând, Muntenia te va răsfăța cu aromele sale îmbietoare și preparatele care au definiția confortului culinar. Într-o atmosferă plină de energie, poți savura mâncăruri precum ciorbe, mămăliga cu brânză și smântână, dar și celebrii mici și sarmalele. Muntenia te va cuceri cu poveștile sale și cu bucatele tradiționale reinterpretate într-un mod inovator.

Așadar, pregătește-te să te înfrupți din delicii autentice, să te răsfeți cu arome pline de istorie și să te bucuri de terasele pline de viață. Festivalul Enisala – Unitate la Cetate este un eveniment care îți oferă o incursiune în inima bucatelor tradiționale românești, aducând împreună cele mai bune preparate din toate colțurile țării. Indiferent dacă sunteți pasionați de mâncare, muzică sau distracție în aer liber, Festivalul Enisala – Unitate la Cetate vă așteaptă să vă alăturați pentru trei zile pline de bucurie și aventură culinară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here