Mustul și Pastrama vor da startul celei mai mari petreceri din București, la FESTIVALUL DE BUN MUST ȘI PASTRAMĂ DUPA GUST, în perioada 12 – 15 septembrie în Parcul Național!
Promitem zeci de mii de litrii de must, făcuți din prima recoltă de struguri de anul acesta ce vă vor aşteapta la degustare la mustăriile amenajate în buricul târgului. Punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de taraf autentic de lăutari.

De partea cealaltă, pentru cei cu adevărat gurmanzi, vor sfârâi grătarele într-o veselie, iar meniul nu va ţine deloc cu dieta cuiva. Organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, un adevărat festin culinar cu tone de pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuții și alte cărnuri la proțap, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belșug cu must și vin, și de ce nu cu bere.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor, pregătite toate “în văzul lumii”. Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii vă vor oferi şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate preparate proaspete și fragede, special aduse pentru a ne înfrupta din ele.
Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, ii și covoare tradiționale, dar și bijuterii lucrate manual cu multă migală de către adevărați meșteri populari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here