Există viaţă şi în Postul Paştelui pentru gurmanzi! PEȘTE FEST vă aşteaptă toată săptămâna Mare în Parcul Sebastian din Capitală, în cadrul evenimentului Serbările Primăverii ce se desfăşoară până în 7 mai!

Aici veţi întâlni bucătari „de prima mână”, ce au venit taman din Ardeal să deschidă cherhanaua pescărescă şi să gătească cele mai straşnice preparate din pește!
Ziua de Florii aduce dezlegarea la pește, iar acest preparat nu trebuie să lipsească din meniul de sărbătoare, așadar vă invităm să descoperiţi reţete culinare din zeci de sortimente de pește – scrumbie, hering, macrou, păstrăv, dorada, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu, somon, zărgan, scoici şi fructe de mare.

Show-urile gastronomice vor face deliciul publicului, într-un cadru de sărbătoare, iar vizitatorii vor avea parte o adevărată călătorie gastronomică: saramura de crap, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, creveţi, calamari.

Nu vor lipsi nici preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli  sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin şi bere… din belșug.

Priceperea bucătarilor va fi pusă la grea încercare, iar pentru cei ce postesc vor pregăti zilnic o gamă variată de preparate de post: salate, garnituri, tocănite, ghiveci de legume, plăcinte de post, prăjituri de post şi multe altele, iar deserturile savuroase vor fi şi ele în prim plan: cozonaci şi plăcinte poale’n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, plăcinte boiereşti, plăcinte ardeleneşti şi plăcinte munteneşti, plăcinta dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, langoşi, gogoşi şi clătite, toate cu ciocolată şi fructe, dulcețuri și gemuri proaspete, preparate ce conțin ingrediente sută la sută natural.

Toate aceste bunătăţi şi multe alte surprize, în Parcul Sebastian, zona fântâna arteziană.

Intrarea este liberă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here