Vedeta acestui weekend este CIREAȘA! Cât inima de porumbel, cărnoasă și zemoasă, cireșa sau fructul copilăriei, cum i se mai zice, este sărbătorită de vineri, 11 iunie și până duminică în piața volantă ROMÂNIA AUTENTICĂ din parcul IOR, lângă Biserica Maramureșană.

Ambasadori ai verii, micutele cirese reprezintă o adevărată comoară de vitamine care alungă oboseala și vă oferă energie – sunt perfecte pentru un weekend fără ploi și plin de voie bună.

Le puteți găsi în piața noastră ca atare, proaspete, lucioase și plesnind de sănătate dar le punem și în dulcețuri și plăcinte! Deja gospodinele au spălat fructele minune le-au scos sâmburii iar peste ele au așezat o mână de zahăr și le-au lăsat la odihnă până a doua zi. Apoi amestecul a stat pe foc vreme de două ore iar rezultatul îl veți gusta la tarabă.

Dulceața o punem în plăcinte, pe gogoși aromate dar știm că gusturile sofisticate o preferă și în preparate sofisticate cum ar fi alături de un piept de rață. Tot din cireșe facem și CIREȘATA – de casă, lichiorul foarte fin și aromat.

Preparate pregătim și noi, însă la grătar așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână petrecut în aerul prosapăt și răcoros al parculului IOR. Vă îmbiem cu cârnăciori, mititei, costițe și frigărui de pui și porc asezonate cu murături și lipii coapte pe plită, sărmăluțe fierte la ceaun și pe foc de lemne, tocăniță de primăvară la tigaie cu pui și legume, delicioasa mâncare de fasole cu ciolan afumat și pastrama frăgezită-n vin.

Un astfel de ospăț n-ar fi complet fără licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.

Producătorii mai aduc cu ei brânzeturi direct de la stână și afumături, jamboane, muschiuleț și sucuri naturale.

Meșterii populari vin să le arate copiilor tradițiile moștenite din moși strămoși. Îi învață cum se fac obiectele din ceramică pictată, cum se sculptează și cum prinde viață lemnul dar și cum se croiesc și modelează straiele și podoabele tradiționale.

PIATA ROMANIA AUTENTICA” susține producătorii tradiționali, oferind suportul necesar pentru prezentarea, promovarea și vânzarea produselor tradiționale românești în cadrul pieței deschisă în fiecare weekend pentru bucureșteni și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here