SĂPTĂMÂNA ALIVENCII MOLDOVENEȘTI
De vineri pana duminica, 06 MAI – 08 MAI, in Parcul IOR din Capitala, langa Biserica de lemn Maramureșeana
CEA MAI LUNGA ALIVANCA DIN ISTORIA ALIVENCII VA FI PREGATITA SI POATE FI DEGUSTATA WEEKENDUL ACESTA IN PARCUL IOR DIN CAPITALA!!
SAVUROSUL DESERT DIN BUCOVINA, DELICIUL COPILARIEI, VA FI VEDETA DIN ACEST WEEKEND IN PARCUL IOR !!
BUCATARI SI PRODUCATORI ISCUSITI VOR COACE IN FATA POFTICIOSILOR O ALIVANCA DE 20 DE METRI, IAR PENTRU PREPARAREA RETETEI VEDETA SE VOR FOLOSI:
– 100 kg de branza sarata, 100 kg branza dulce, 5o kg urda, 20 litri lapte, 5 kg unt, 20 litri smantana, 200 de oua, 20 kg malai, 5 kg marar și 5 kg de ceapa verde.
Aurie, rumenă şi pufoasă, alivanca e minunatul desert pe care il vom pregati pentru voi in acest weekend! Caldă sau fierbinte, pudrata din belsug cu zahar vanilat, imbelsugata cu smantana, cu sos de fructe sau dulceata, ALIVANCA abia asteapta sa fie degustata.
Pe langa vedeta evenimentului, ALIVANCA MOLDOVENESCA, va puteti infrupta weekendul acesta in PARCUL IOR din gratare aromate si mancare la ceaun cu nemiluita, preparate traditionale romanesti, gatite de maestrii nostri bucatari ca la mama acasă, dupa retete vechi traditionale, tocanite gustoase la ceaun, papricas si ostropel, tocan de oaie, pomana porcului, tocanita de berbecut, pastramă aromata gătită în toate formele – pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită, produse traditionale, afumaturi,muschiuleti si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor, o sarbătoare de gusturi si arome,ce mai!
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de kilograme de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere din belsug și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Si ca ospatul din Parcul IOR sa fie desavarsit, va asteptam cu si mai multe deserturi savuroase, cozonaci si placinte poale’n brau din Bucovina, placinte boieresti, placinte ardelenesti si placinte muntenesti, placinta dobrogeana, placinte-n foi dulci sau sarate, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, ciocolata de casa, langosi, gogosi, clătite, bubble wafle, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Vremea este foarte frumoasa, iar parcul este cel mai potrivit loc pentru o plimbare în aer liber dar și pentru un ospăț ca la mama acasă, și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la festival fără să încerce un preparat gustos, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 3 zile la SAPTAMANA ALIVENCII MOLDOVENESTI, in PARCUL IOR din Capitala, incepand de vineri 06 Mai, pana duminica 08 Mai, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate ce nu pot fi refuzate.
Ospatul din Parcul IOR va fi inveselit in cantec si joc, pe masura generozitatii gazdelor, a organizatorilor si spre bucuria oaspetilor.
VA ASTEPTAM CU DRAG!