Piața Volantă – România Autentică
SAPTAMANA CU LANGOSI SI PLACINTE ROMANESTI
De joi pana duminica, 03 – 06 Februarie, in Parcul IOR, langa Biserica de lemn Maramureșeana

VEDETELE DIN ACEST WEEKEND VOR FI PLACINTA URIASA CU MAR SI LANGOSI URIASE!!

Cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală este deschisă weekend-ul acesta de joi 03 Februarie, până duminică 06 Ianuarie, în PARCUL IOR, mai exact în zona Biserica Maramureșană.

Si pentru ca este SAPTAMANA CU LANGOSI SI PLACINTE ROMANESTI, producători autentici din toate colțurile țării va așteaptă ca timp de trei zile să degustați o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!
VEDETELE ACESTUI WEEKEND VOR FI PLACINTA URIASA CU MAR, pregatita cu mere delicioase de Voinesti, pe care le veti putea gasi tot in targul nostru, si LANGOSI URIASE carora nu le veti putea rezista!
O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la SAPTAMANA CU LANGOSI SI PLACINTE ROMANESTI de weekend-ul acesta, din locatia Parcul IOR, Biserica de lemn Maramureșană, un festin gastronomic la care sunteți invitaţi, de vineri până duminică, pentru că sloganul evenimentului este ” La Plăcinte Înainte!”
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic!
De la placintele ciobanesti din Ardeal,cu branza sarata de la stana lui Nicolae Ciobanul, servite cu horincă „de la mama ei”, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte învârtite, placinte cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte cu carne, kurtos kallacs din secuime, o multitudine de gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.
Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul Pietei Volante – România Autentică o gamă variată de alte bunatati: dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vinuri de Vrancea și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE JOI PANA DUMINICA, 03 – 06 IANUARIE, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here