Piața Volantă – România Autentică
TARGUL „DULCE SI SAVUROS DE POST”
De vineri pana duminica, 18 -20 martie, Parcul IOR, Biserica de lemn Maramureșană

A început Postul Pastelui, sau Postul mare! Este o perioadă în care suntem indemnati să fim mai milostivi, mai intelegatori, mai buni. Credincioşii care şi-au propus să îl respecte cu sfinţenie trebuie să renunțe și la o parte dintre alimente, ceea ce poate fi o provocare chiar și pentru cele mai iscusite gospodine.

Timp de 40 de zile, cât va ţine Postul Paştelui sau Postul Mare, nu se mănâncă de dulce, iar trupul se purifică odată cu sufletul, prin rugăciune şi gânduri bune.
Si pentru ca am dorit sa venim in ajutorul celor care respecta cu strictete zilele de post, va asteaptam weekend-ul acesta, incepand de vineri 18 martie, pana duminica 20 martie, in Parcul IOR din Capitala, langa Biserica de lemn Maramureșană, la TARGUL ” DULCE SI SAVUROS DE POST”, cu dulciuri si bunatati alese, atat din bucataria traditional romaneasca, cu bunatati pregatite după cele mai vechi rețete tradiționale – Prajitura cu nuca, Turta dulce, Salam de biscuiti, Bomboane fondante, Prajitura cu susan, Prajitura cu morcovi, Placinta cu dovleac, Placinta cu mere, Placinta cu varza, cu spanac sau cartofi, Cornulete cu majun, traditionalele Gogosi muntenesti, simple sau cu majun, cat si cu produse de patiserie Orientala, unde cei de la Delicii-Tradiționale au pregătit pentru perioada postului Cataif cu fistic buzo, Cataif cu nucă, insiropat cu apa de trandafiri, Cuiburi de pasăre sau Namora cu Alune de pădure, Caju, Fistic, Migdale, preparate la cuptorul de lut, Vestitele Corabioare cu Prune, Nuca sau Curmale cu scorțișoară, Nucsoara, sofran si dragoste, să nu Uitam de Baclavale si saraili cu fistic, Nucă, Nucă si cacao, baclava cu vișine dulce acrișoara, delicii facute din cele mai bune ingrediente, o sarbătoare de gusturi si arome,ce mai!
Pe langa simfonia de dulciuri savuroase de post, incingem ceaunele si va asteptam cu cele mai gustoase tocanite, tot de post, tocana de legume, ghiveci călugăresc, varza călită, fasole la cazan, tocanite cu legume, tocanite cu ciuperci, sarmale de post cu mamaliguta si ardei iute si multe alte bunatati de post si tot pentru participanti, organizatorii au mai pregatit standuri si zone cu fructe, legume, zacusca si gemuri bio.
Bineinteles nu vor lipsi produsele traditionale pentru cei care mananca de dulce, precum pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele – pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, carnati de casa traditionali din carne de porc sau carnati de casa traditionali de vita cu oaie, carnati la garnita, carnati cruzi sau afumati, produse traditionale, afumaturi, muschiuleti si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor.
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu must, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Nu vor lipsi nici deserturile savuroase de dulce, cozonaci si placinte poale’n brau din Bucovina, alivenci moldovenesti, placinte boieresti, placinte ardelenesti si placinte muntenesti, placinta dobrogeana, placinte-n foi dulci sau sarate, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, langosi, gogosi si clătite, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Produsele de post, cat si cele de dulce, vor fi pregatite si pentru a putea fi luate si acasa pentru masa de weekend, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de trei zile la TARGUL ” DULCE SI SAVUROS DE POST „, de vineri pana duminica, 18 -20 martie, in Parcul IOR din Capitala, langa Biserica de lemn Maramureșană, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Fiind perioada cadourilor pentru doamne si domnisoare, domnii pot gasi cadouri speciale aduse de meşteri populari renumiti, cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual cu multa maiestrie.
VA ASTEPTAM CU DRAG!
Cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală este deschisă in fiecare weekend în PARCUL IOR din Capitala mai exact în zona Biserica Maramureșană, unde producători autentici va așteaptă să degustați produse traditionale si bunatati care mai de care mai alese toate după gustul romanului și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”, va asteptam cu produse ecologice, traditionale si naturale, realizate in ferme si gospodarii taranesti.
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here