Târgul Moşilor de Iarnă poposeşte weekendul acesta în PARCUL IORzona Biserica de lemn Maramureşeană, de joi, 16 februarie şi până duminică, 19 februarie. Sărbătoarea populară a Moşilor de Iarnă precede Lăsata Secului şi este dedicată morților, moşilor şi strămoşilor noştrii, o încununare a preparatelor tradiţionale româneşti pentru cinstirea celor dragi: plăcinte, covrigi, colaci cu mere şi nuci, mâncare gătită, piftii, sarmale şi altele.

Noi vom face și mai multe la Târgul Moşilor de Iarnă” din Parcul IOR, numai bune pentru savurat şi luat acasă pentru pomenirea celor dragi plecaţi din lume: răcituri, sarmale, tochitură, plăcinte, iar de la masa nu vor lipsi vinul şi colacii tradiţionali.

Reţete şi obiceiuri tradiţionale adunate din toate zonele ţării şi aduse în faţa publicului prezent, preparate ciobăneşti de la stâna lui Nicolae Ciobanul, sosit tocmai din Alba, cu reţete strămoşeşti şi secrete bine păstrate: sarmale, pomana porcului, slănină afumată şi cu mirodenii fel de fel, fripturi la ceaun sau pe grătar, pastramă la tigaie ori friptă-n jar, cârnaţi de casă tradiţionali, afumaţi, picanţi din carne de porc, vită sau oaie, carne la garniţă, pârjoale, sarmale, tocănițe, vin fiert şi țuică fiartă, ce mai, un adevărat festin culinar pentru un weekend întreg.

De la sărbătoarea Moşilor de Iarnă nu puteau lipsi nici plăcintele, covrigii şi colacii împletiţi tradiţionali, frământate toate cu drag, doar din ingrediente naturale de la ţărani romani. Plăcinte cu brânză, dulci sau sărate, cu varză sau cartofi, plăcinte dolofane şi aburinde, în toate formele şi pentru toate gusturile!

Vremea se anunţă bună în acest weekend, aşa că vă provocăm la o sărbătoare a preparatelor tradiţionale româneşti. Hai și tu să pui la încercare gusturile tradiţionale! În Parcul IOR, zona Biserica de lemn Maramureşeană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here