De Dragobete iubim şi mâncăm româneşte, şi cum dragostea trece prin stomac, în acest sfârşit de săptămână vă aşteptăm în PARCUL IOR, zona Biserica de lemn Maramureşeană, la TÂRGUL PLĂCINTELOR IUBĂREŢE! Un show culinar plin de plăcinte cu… surprize! Da, da plăcinte ce conţin răvaşe cu mesaje de dragoste pentru toţi îndrăgostiţii prezenţi! Târgul îşi deschide porţile începând de joi, 23 februarie şi până duminică 26 februarie şi marchează atât ultimul weekend din luna februarie, înaintea întâmpinării primăverii, cât şi sărbătoarea iubiri autentice romaneşti DRAGOBETELE!

Umbla vorbă din străbuni ca Dragobetele era un tânăr chipeş şi iubăreţ, băiatul babei Dochia, cea cu nouă cojoace, care mergea prin sate şi învaţă tinerele domnişoare şi tinerii flăcăi tainele iubirii. Nu ştiu dacă îl vom întâlni pe tânărul Dragobete la târg, însă cu siguranţă aici dragostea va fi pe săturate, pentru că vom celebra dragostea autohnota cu cele mai alese preparate de sărbătoare pregătite de flăcăi voinici pentru a impresiona fetele!

Inimioare de cozonac, poale’n brâu în formă de inimă, inimioare mici, inimioare mari, fiecare se poate încărca de iubire savurând  plăcintele poale-n brâu făcute cu multă dragoste chiar acolo în parc în fata vizitatorilor. O surpriza pregătită  pentru cuplurile de îndrăgostiți plăcintele cu răvaș ..bineînțeles cu mesaje de dragoste ca doar sărbatorim Dragobetele!

Plăcinte şi plăcințele iubăreţe în formă de inimă, răvaşe cu mesaje şi declaraţii de dragoste, plăcinte dulci, sărate, cu mirodenii afrodisiace, o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte în toate formele și pentru toate gusturile!

Parada plăcintelor iubareţe va cuprinde şi plăcinte poale’n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, plăcinte boiereşti, plăcinte ardeleneşti şi plăcinte munteneşti, plăcinta dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, şi cheesecake și prăjituri cu fructe în formă de inimă, turtă dulce pentru cei mici, langoşi, gogoşi şi clătite, toate cu ciocolată şi fructe, dulcețuri și gemuri proaspete, preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Dacă încă nu aveţi încă planuri cu persoana iubită, vă aşteptăm la un răsfăț culinar cu o diversitate de preparate tradiţional romaneşti: tocănițe gustoase la ceaun, pomana porcului, pastramă aromată gătită în toate formele, cotlete la grătar, pastramă în bere la tigaie ori friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau vită cu oaie, cârnaţi de Pleșcoi, friptură la garniţă, grătare cu mii de mititei, costiţe şi ciolane, bunătăţi alese pregătite de către Ciobanul Nicolae, vestit pentru reţetele lui tradiţionale de la stână.

VĂ AŞTEPTAM CU DRAG, DE DRAGOBETE, SĂ CELEBRĂM DRAGOSTEA AŞA CUM SE CUVINE, DE JOI PÂNĂ DUMINICĂ, 23  26 Februarie, ÎN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCUREŞTI, lângă Biserica Maramureșeană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here