FESTIVALUL ” TOAMNA.. LA CEAUN”
PARCUL IOR din sector 3 Bucuresti, lângă Biserica Maramureșană
24 – 26 SEPTEMBRIE
” Spectacol impresionant weekend-ul acesta in Parcul IOR din Capitala !!”
De vineri pana duminica, petrecem cu show-uri gastronomice inedite, CEAUNUL fiind REGELE ACESTUI WEEKEND, iar preparate care mai de care mai gustoase si aromate se vor odihni weekend-ul acesta in PESTE 50 DE CEAUNE demne de admirat si bineinteles de gustat din fiecare!

Asadar, incepand de vineri, va asteptam in Parcul IOR cu o simfonie de bunatati la ceaune:
Tochitura moldoveneasca la ceaun de la ea de-acasa, tocan de oaie la ceaun, pastrama la ceaun, balmos la ceaun, gulas de vita la ceaun, gulas de porc la ceaun, bobguias cu fasole la ceaun, tocanite de hribi cu smantana la ceaun, bors de peste la ceaun, bineinteles nu vor lipsi magiunul pregatit special pentru toate gospodinele si multe alte retete preparate la ceaune, piperate sau domolite, pe gustul tuturor.
ZACUSCA este VEDETA intre toate aceste delicii, CEAUNE DE ZACUSCA CU GHEBE SI HRIBI, gatite sub ochii trecatorilor, in ceaune uriase, din care ne vom putea infrupta cu totii. Pentru a afla secretul retetei minune, invitam toate gospodinele sa ia parte la prepararea acesteia!
Gratarele vor acompania si ele Ceaunul, cu preparate de toate felurile, pastrama de berbecut la gratar, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuți și alte cărnuri la gratar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite cu vin si bere din belsug si cu licori aromate din fructe de sezon, iar la mustariile special amenajate in aer liber trecatorii vor putea degusta cel mai delicios si proaspat must, facut din prima recolta de struguri de anul acesta.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, pâinea coaptă în cuptor, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon,pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veti avea parte de deserturi savuroase, clatite si gogosi, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Mâncarea bună si voia buna cu siguranță că vor fi prezente la FESTIVALUL ” TOAMNA.. LA CEAUN” și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la festival fără să încerce un preparat gustos, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 3 zile la FESTIVALUL ” TOAMNA.. LA CEAUN” in PARCUL IOR din CAPITALA, de vineri 24 septembrie, pana duminica 26 septembrie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE VINERI PANA DUMINICA, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here