TRADITII DE VARA – FESTIVALUL DE CĂPŞUNI îşi deschide porţile week-endul acesta în Parcul Herăstrău, zona Roata Mare.

De vineri, 20 mai 2022 şi până duminică, 22 mai 2022, sunteţi invitaţi la un festival autentic al gustului dulce şi aromat, al căpşunilor romaneşti şi al premierelor savuroase în materie de plăcinte, prăjituri, langoşi, toate cu căpşuni bineînţeles!

Startul festinului cu căpşuni îl vom da împreună în Parcul Herăstrău, zona Roata Mare, alături de cele mai savuroase căpşuni româneşti, o selecţie spectaculoasă şi inedită de deserturi delicioase şi aromate: cea mai lungă plăcinta cu brânză dulce şi căpșuni, langoși uriași cu smântâna şi căpşuni, clătite cu dulceaţă de căpşuni şi multe altele.
Cea mai lungă şi cu siguranţă cea mai gustoasă plăcintă cu brânză dulce şi căpşuni va fi pregătită sub privirile atente şi curioase, de către o echipă de bucătari iscusiţi şi profesionişti, folosind nu mai puţin de 50 kg de brânză dulce, 20 kg smântâna, 20 kg de zahăr, 50 de kilograme de căpşuni, 15 kg de faină, 5 kg de gris, 3 kg lămâi, praf de copt şi sare.
Alături de VETETA acestui festival, vor trona şi langoșii uriaşi cu smântână dulce şi căpşuni, proaspeţi şi aburinzi, pregătiţi pe loc pentru fiecare gurmand dornic de experienţe culinare savuroase, dar şi cozonaci şi plăcinte-n foi dulci sau sărate, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici şi vată de zahăr cu personaje, bubble wafle, langoși, gogoşi şi clătite cu ciocolată şi fructe, kurtos kallacs, îngheţată, sucuri naturale, freshuri, cafea şi cocktailuri, ciocolată de casă, bunătăţi din bucătăria orientală – baclavale, fursecuri cu smochine şi fistic, rahat turcesc şi multe alte specialităţi, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.
Savoarea bucatelor autentice, gustul tradiţional românesc va fi întregit de preparate inedite din zona Hunedoarei, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casa tradiţionali de vită cu oaie, cârnaţi la garniţa, cârnaţi ardeleneşti, cârnaţi la barda, bunătăţi alese pregătite după reţete moştenite din moşi strămoşi, nu vor lipsi nici delicioasele preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, sute de mititei, frigărui şi costițe, toate acestea stropite cu vin, bere rece ca gheaţa și licori puternice în struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Show-rile culinare vor cucerii cu siguranţă gustul bucureştenilor, alături de inedite preparate şi produse tradiţionale, naturale, produse bio şi organice, făurite de mâini dibace în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.
Nu vor lipsi cele mai frumoase aranjamente handmade, cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, workshopuri pentru copii, ateliere de creație, ateliere de gătit în aer liber şi multe activități interactive pentru cei mici şi pentru cei mari.
Accesul este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here