Aroma plăcută a toamnei, a dulciurilor şi fructelor de toamnă va fi prezentă săptămâna aceasta în PARCUL IOR (zona Biserica de lemn Maramureşeană) la FESTIVALUL TOAMNĂ, DULCE TOAMNĂ! De joi, 20 octombrie şi până duminică, 23 octombrie, echipa Autentic Events vine cu o propune tare faină pentru toţi vizitatorii, cu miros plăcut de scorţişoară şi cuişoare, cu miros de toamnă în deserturi tradiţionale tomnatice, combinaţii unice şi autentice pentru toate gusturile.

Fiecare desert are vremea lui, iar la FESTIVALUL TOAMNĂ, DULCE TOAMNĂ noi vom aduce toate deserturile de toamnă, cu fructe sau creme, pregătite în văzul lumii, dulci sau acrişoare, pudrate cu zahăr, însiropate, coapte, fierte sau îndulcite cu miere aurie. Aceasta este partea anului în care totul este plin de culoare, prin grădină, încât e păcat să nu profităm de această perioadă. Am decis să vă încântăm cu fructe de sezon, atât proaspete cât şi sub diverse forme de deserturi tradiţionale.

Așadar, vom avea în meniu toate combinaţiile de fructe de sezon, garnisite cu condiment tari, cu miros absolut mirific, de toamnă, de la mere coapte în jar, super gustoase și zemoase, la castane coapte, găluşte cu prune, plăcinte cu fructe, clătite cu zeci de umpluturi colorate şi arome, checuri, cozonaci pufoşi şi aburinzi, langoşi, turtă dulce pentru copii, torturi, tarte, brioşe şi pandişpanuri cu fructe, prăjituri de casă, asezonate toate cu niște nuci prăjite trase în niște zahăr, și pudrate cu scorțișoară, sau îmbăiate în niște miere de la albinuțe harnice.

Dacă v-am făcut poftă să ştiţi că surprizele nu se opresc aici, iar la FESTIVALUL TOAMNĂ, DULCE TOAMNĂ din Parcul IOR, veţi găsi dulciuri alese, atât din bucătăria tradiţional românească, cu bunătăţi pregătite după cele mai vechi rețete tradiționale – prăjitura cu nucă, salam de biscuiţi, bomboane fondante, prăjitura cu morcovi, plăcinta cu dovleac, plăcinta cu mere, cornuleţe cu magiun, tradiţionalele  gogoşi munteneşti, cât şi produse de patiserie Orientală: cataif cu fistic sau nucă, caju, fistic, migdale, preparate la cuptorul de lut, baclavale şi sarailii cu fistic, nucă, nucă şi cacao, baclava cu vișine dulce acrișoară, delicii făcute din cele mai bune ingrediente, o sărbătoare de gusturi şi arome, ce mai!

Pe lângă simfonia de dulciuri savuroase, încingem ceaunele şi grătare şi vă aşteptăm cu cele mai gustoase tocănițe, tocană de oaie cu mămăliguţă, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate toate cu murături, salate și lipii coapte pe plită, sau cu mămăliguță și mijdei.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte sărate cu brânză de burduf sau cu telemea și alte verdețuri,  pregătite toate „în văzul lumii”.

Cel mai bogat şi plin de dulciuri şi deserturi tradiţionale din Capitală vă aşteaptă pentru un sfârşit de săptămână savuros! În Parcul IOR, zona Biserica de lemn Maramureşeana, în perioada 20 – 23 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here